6. august vil han etter alle solemerker fylle Stortorget. Tusenvis av mennesker kan få en konsertopplevelse de sent vil glemme. Sting har solgt 100 millioner plater og innkassert 17 grammies. Det sier noe om hvilket kaliber det er på artisten som nå skal gjeste Hamar.

Det er Hamars nye kultursjef, Morten Midtlien, som er opphavet til ideen. Allerede for to år siden begynte planleggingen, på et tidspunkt hvor Midtlien fortsatt var Stanges kultursjef. Derfor er det ikke unaturlig at Stange kommune også er en del av arrangementet. I tillegg er festspillene i Elverum med på laget. Konserten faller i tid sammen med festspillene. I stedet for å konkurrere, blir Elverum også en medspiller for Sting. I tillegg kommer Vikingskipet ved Hamar Olympiske Anlegg og Sparebanken Hedmark.

Dermed blir konklusjonen at alle gode krefter drar lasset sammen. Det trengs når fem millioner kroner skal legges på bordet for å booke verdensstjernen. Det er med andre ord en økonomisk risiko knyttet til prosjektet, men samtidig er flere av aktørene bak konserten så kapitalsterke at dette neppe vil gå helt galt.

Konserten er et fantastisk tilbud til hedmarkingene. Like flott er det at så mange aktører er i stand til å samarbeide om prosjektet. Det er ikke hverdagskost at «Innlandets kulturfestival» i Elverum og Innlandshovedstaden Hamar kan samarbeide så tett.At kultursjefene i Stange og Hamar finner sammen er også positivt.

Det er i det hele tatt ingen tradisjon for at ildsjelen bak kulturevenementer på Hedmarken snakker sammen. I stedet har festivaler og konserter konkurrert med hverandre. Med denne konserten får vi derfor ikke bare en stor artist til Hamar. En helt ny samarbeidskonstellasjon ser også dagens lys. Når Sting har sunget sin siste låt bør samarbeidet fortsette. Det kan komme flere verdensstjerner til Stortorget.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.