Kristian Tonning Riise fra Ilseng blir leder i Unge Høyre. Valget skjer på landsmøtet 22. juni, men det er ingen tvil om at 25-åringen fra Hedmarken blir leder for ungdommene i det største regjeringspartiet. Han er nemlig den eneste kandidaten, fremmet av en enstemmig valgkomité.

Det er ingen stor overraskelse at organisasjonen peker på Kristian Tonning Riise når etterfølgeren til Paul Joakim Sandøy skal velges. Til tross for sin unge alder har Tonning Riise allerede opparbeidet seg en bred politisk erfaring, og er i øyeblikket engasjert på alle de tre forvaltningsnivåene, i Stange kommune, i Hedmark fylkesting og gjennom arbeid sentralt. I Stange var han opposisjonens ordførerkandidat ved siste valg, og han er gruppeleder for det største opposisjonspartiet i dag. Han sitter i fylkestinget og var leder i Hedmark Unge Høyre mellom 2008 og 2010.

Rikspolitisk er han 2. vararepresentant til Stortinget, og har sittet i sentralstyret i Unge Høyre de to siste årene. De to årene før var han organisasjonens informasjonsrådgiver. Valgkomiteen trekker spesielt fram at Riise gjennom sin tid i Unge Høyre har vist seg å være en tydelig ideologisk stemme som ikke har vært redd for å ta upopulære debatter. Da tenker komiteen utvilsomt på hans standpunkt om å legalisere cannabis.

Et ikke uviktig poeng med valget av Riise som Unge Høyre-leder, er at det fører til at vårt distrikt nå får med et medlem, en stemme, i sentralstyret i det største regjeringspartiet. Det har vært tynt med lokal deltakelse der Høyres politikk blir utformet de tre siste årene. I så måte var regjeringsdannelsen i fjor høst også et tilbakeslag for Hedmark og Innlandet. Vi er selvsagt klar over at Kristian Tonning Riise vil møte i de innerste maktsirklene som representant for ungdomsorganisasjonen. Men med den innsikten han har gjennom mange år med politisk arbeid her lokalt, bør han ha mye å bidra med også når denne regionens interesser står på dagsordenen eller roper etter å komme dit. Det er all grunn til å ha forventninger til ham på dette området.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.