Den nye «hæren» har marsjert i flere andre byer, med det formål å hjelpe politiet med å ivareta trygghetsfølelsen hos innbyggerne. Nå var turen kommet til Hamar.

Skulle vi ta intensjonen til Odins soldater på alvor, må vi spørre om de bidrar til trygghet eller utrygghet. Har de virkelig et genuint ønske om å være «politiets øyne og ører»som de selv uttrykker det, er det vel bedre å iføre seg den gule vesten til Natteravnene?

Men Odins soldater har nok helt andre intensjoner. Navnet indikerer en beundring for den norrøne mytologien, slik andre grupperinger på den ekstreme høyresiden har vist før dem. Odins soldater beskriver seg selv som innvandringskritiske. Derfor tror vi nok de fleste vil kjenne utrygghet når det er disse uniformerte mennene som ønsker å skape trygghet i norske gater.

Odins soldater skal ikke gis for mye oppmerksomhet. Til det er de for få. Likevel synes vi det er grunn til en viss bekymring når vi ser framveksten av slike grupperinger. Den nye flyktningsituasjonen har allerede gitt innvandringskritiske Frp betydelig vind i seilene på meningsmålingene. Grupper som Odins soldater forsøker å flyte på en stemningsbølge. Vi har alle et ansvar for ikke å gi dem den plassen de ønsker i samfunnet.

Les også
NYHET - De bør komme seg tilbake til Valhall. 
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.