Den islamske staten (IS) har fått innflytelse på norsk politikk. Vi har over tid blitt kjent med dette regimet som benytter seg av metoder som overgår det meste vi tidligere har sett av brutal voldsutøvelse. En talsmann for IS har på generelt grunnlag oppfordret til drap på «alle allierte av USA», og kommet med en liste over redskaper som mulige terrorister kan benytte seg av når angrepene gjennomføres.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har derfor hevet trusselnivået i Norge. Dette har fått politidirektøren til å be om generell bevæpning, noe justisminister Anders Anundsen (Frp) har etterkommet.Vi frykter at dette er et skritt i retning av generell bevæpning av politiet. Justisdepartementet vil neppe være uvillige til å forlenge perioden hvor det hersker unntakstilstand, all den tid justisministeren tilhører et parti som har bevæpning av norsk politi som et politisk mål. Det er heller ikke vanskelig å hevde at terrortrusselen fortsatt eksisterer, når uttalelser som vi har sett fra IS danner grunnlaget for PSTs vurderinger. Denne gangen har vi nemlig ikke å gjøre med spesifiserte personer som man frykter planlegger konkrete anslag mot Norge.Vi synes det er uheldig hvis ulne trusler fra IS skal være faktoren som gjør at norsk politi blir permanent bevæpnet. Tall fra andre land, som for eksempel Sverige, viser at når politiet får våpen går det flere liv. Også politifolks liv. Bevæpning bør være et resultat av en grundig debatt, og avgjort av et politisk flertall på Stortinget. Ikke ved en midlertidig bevæpning som stadig forlenges.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.