Styret i Støttesenteret mot incest og seksuelle overgrep (Smiso) må stille sine plasser til disposisjon, krever Erling Behrens fra Hamar Frp og Truls Gihlemoen i Stange Frp. På bakgrunn av det langvarige vanstyret Hamar Arbeiderblad har avdekket, synes vi det er et spørsmål styret bør vurdere.

Men først og fremst handler det nå om å sikre Smiso et videre liv. Må stiftelsen betale tilbake over 600.000 kroner i statlig støtte fordi pengene feilaktig er brukt til en sluttavtale for tidligere daglig leder, er Smiso konkurs. Derfor er jobben med å få Barne,- ungdoms- og familiedirektoratet til å tro på at det nå er ryddet opp i Smiso helt avgjørende.

Les også: Misbrukte incest-ofres penger

Men skal vi ha tillit til Smiso i framtida, kan det hende det er en fordel at styremedlemmer som gjennom flere år har sittet ansvarlige for svak ledelse og misbruk av offentlige midler, bør trekke seg. Et nytt styre kan bety at det blir lettere ikke å dra med seg en historie som ikke er til Smisos fordel. Omdømmet er svekket, og da er det en fordel å begynne med et nytt styre.

Vi registrerer at styremedlemmene fortsatt unnlater å kommentere de kritikkverdige forholdene i Smiso. Med den situasjonen Smiso nå står i, synes vi det hadde vært på sin plass at styret kommenterte sin posisjon. Konfidensialitet i forhold til en sluttavtale er ment å beskytte arbeidstakerne. Nå bruker styremedlemmene konfidensialiteten for å beskytte seg selv. Slik bør ikke erfarne politikere opptre.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00