Vi skal ikke strø salt i såret til Ole Berg og de andre som står bak Ringsaklista. Gårsdagens partibarometer må ha vært et tungt slag for bygdelista i Ringsaker. Å falle fra 8,4 prosent ved siste valg til 0,4 prosent på Sentios meningsmåling for september i år er nesten ikke til å fatte. Trøsten får være at det som kjent er feilmarginer ved slike partibarometre. Til syvende og sist er det velgerne som avgjør.

Vi tror likevel Ole Berg ikke bør undervurdere det signalet velgerne gir. Uavhengige lister har gjerne begrenset varighet, og målingen er i hvert fall en indikasjon på at Ringsaklista nå kan stå i fare for å forsvinne. Selvsagt er det mulig å argumentere med at bygdelister har en tendens til å gjøre det bedre ved valg enn på meningsmålinger, men noen statistisk lovmessighet i dette er det ikke.

Målingen kommer kort tid etter at Ole Berg og Ringsaklista har kritisert ledelsen i Ringsaker kommune og Ap-ordfører Anita Ihle Steen i kraftige ordelag. Det er den manglende distriktsprofilen som har fått Ole Berg til å ta et oppgjør med rådmann Jørn Strand og ordføreren. Ifølge representanten for Ringsaklista brukes for det mye penger på kulturfestivaler og byutvikling i Brumunddal og Moelv. Bygdelista mener i wstedet ressursene må komme utkantene mer til gode.

Meningsmålingen kan tyde på at velgerne ikke er enige med Ole Berg. Utviklingen av et vitalt sentrum for Ringsaker er like viktig her som i andre kommuner i Norge. Partibarometeret viser også at Arbeiderpartiet får en oppslutning på over 50 prosent, og det i en periode hvor kommunestyrets flertall har økt den upopulære eiendomsskatten.

I tillegg skal vi ikke underslå at Ringsaklista har vunnet en del av sine viktigste kampsaker. Det er bygd nye skoler i Nes, Gaupen og Brøttum og kommer ny skole i Moelv. Kanskje går lufta ut av Ringsaklista fordi det ikke er mer å kjempe for?

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.