Det var en gledens dag for det store flertall av bilister som passerer Strandlykkja, da man kunne klippe snoren for nye 18 kilometer med ferdig firefelts motorveg.

Men med den nye fine vegstrekningen følger også bomstasjonene. 42 kroner hver gang du passerer. Den alternative vegen for lokalbefolkningen, som slett ikke har behov for å kjøre ut på store E6, er ikke klar før høsten 2016.

I går fortalte Hamar Arbeiderblad om hvordan tobarnsmor Mette Bakken må bruke mellom 3.000 og 5.800 kroner i måneden på bomstasjonen ved Espa, mens hun venter på den alternative vegen.

For henne og de øvrige beboerne på Strandlykkja er akkurat nå E6 den eneste vegen når de skal til og fra huset sitt. Strandlykkja Vel har sendt en søknad om dispensasjon til bompengeselskapet Vegfinans AS. Selskapet har håndtert den så firkantet og byråkratisk som mulig.

Selskapets driftssjef viser til stortingsproposisjonen som omhandler denne strekningen av E6, og fastslår at det ikke finnes spesifisert noen fritaksordninger. Dermed har beboerne på Strandlykkja å betale.Nå er saken klaget inn til Statens vegvesen.

Forhåpentligvis bruker man der fornuften. Det er helt urimelig at 1.000 mennesker skal straffes hardt økonomisk, fordi deres lokale veg ikke er ferdigbygget samtidig som bomstasjonen åpnet.

Dette bør være en enkel søknad å innvilge.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.