Til tross for at man sjelden hører menn omtalt som driftige, som om det å sette i gang og få til ting, er en medfødt egenskap hos menn, mens en unntakstilstand som krever spesiell omtale hos kvinner.

Vi legger likevel bort likestillingsperspektivet i denne sammenhengen. For det skal handle om folk som tør. Om Janiche Haugerud som tar over driften av Ilseng samfunnshus og om Siv Kolstad, som i forrige uke åpnet Kafé Nessundet i Tingnes, etter å ha mistet jobben i Hamar i fjor.

Lokalsamfunnene våre er avhengige av folk som Haugerud og Kolstad. Vi trenger mennesker med initiativ, evner og engasjement, folk som er uredde nok til å ta grep og tørre å følge en drøm. De holder liv i samlingssteder, viderefører tradisjoner og skaper nye, gode møteplasser som gir levende nærmiljøer og kommer oss andre til gode: første åpningshelg hadde Kafé Nessundet 400 gjester.

Det kommer ikke av seg selv. Det er hard jobbing, lange arbeidsdager, usikre inntekter. På Ilseng skal Haugerud formidle utleie av lokalene, administrere den daglige bruken av huset og levere mat til leietakere, i tillegg til cateringfirmaet hun driver. Kolstad og ektemannen har siden i fjor høst jobbet med å klargjøre Kafè Nessundet. Hele lokalet er totalrenovert inni, og det samme skal skje utvendig, inkludert nytt tak på «Brukiosken». Deretter kommer arbeidet med å fylle husene med innhold og aktiviteter. Da må gjestene gjøre sitt, tilbudene må brukes. Vi håper folk kjenner sin besøkelsestid!

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.