Det er ikke hver dag den tidligere Madrugada- vokalisten opptrer i Hamar. Så stort er det likevel ikke at det skulle føre til besvimelser blant publikum. Vi kan vanskelig tro at Sivert Høyem klarte å skape så sterke følelser hos fansen. Likevel var det syv personer som besvimte, hvorav to måtte kjøres til Hedmarken legevakt.

Syv besvimelser på en slik konsert må sies å være oppsiktsvekkende høyt. Også daglig leder ved legevakten bekrefter at dette høres ut som et høyt antall. Det er vanskelig å tro at dette utelukkende handler om hver enkelt publikummers helsetilstand. En av dem som falt om forteller til Hamar Arbeiderblad at både han og kona besvimte, uten at han på forhånd merket noe ubehag. Besvimelsen kom raskt og uten forvarsel.

Dårlig luft og oksygenmangel kan være en årsak sier lederen ved legevakten, uten at han har noe grunnlag for å trekke konklusjoner. Kulturhussjef Durita Brattaberg varsler naturlig nok tiltak, og vil innføre garderobeplikt slik at det ikke skal bli for høy temperatur i salen. Samtidig peker hun på at høyeste målte temperatur i løpet av kvelden var 23,5 grader. Vi kan vanskelig se at dette er en varme som får folk til å besvime i et slikt omfang.

Ledelsen ved kulturhuset har ansvaret for publikum når de befinner seg inne i salen. Vi synes det er foruroligende at så mange besvimer på en konsert, som i dette tilfellet. Det er en risiko for at dette kan skje på nytt. Da vil det være svært uheldig hvis kulturhussjefen ikke har foretatt seg mer enn å be publikum henge klærne sine i garderoben. Vi anbefaler derfor at salen blir testet grundig, slik at man eventuelt kan utelukke dårlig oksygentilførsel som årsak til besvimelsene. Skulle denne situasjonen oppstå igjen, kan fort konsekvensene bli større enn det vi opplevde på Sivert Høyem-konserten.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00