Det er ikke hver dag den tidligere Madrugada- vokalisten opptrer i Hamar. Så stort er det likevel ikke at det skulle føre til besvimelser blant publikum. Vi kan vanskelig tro at Sivert Høyem klarte å skape så sterke følelser hos fansen. Likevel var det syv personer som besvimte, hvorav to måtte kjøres til Hedmarken legevakt.

Syv besvimelser på en slik konsert må sies å være oppsiktsvekkende høyt. Også daglig leder ved legevakten bekrefter at dette høres ut som et høyt antall. Det er vanskelig å tro at dette utelukkende handler om hver enkelt publikummers helsetilstand. En av dem som falt om forteller til Hamar Arbeiderblad at både han og kona besvimte, uten at han på forhånd merket noe ubehag. Besvimelsen kom raskt og uten forvarsel.

Dårlig luft og oksygenmangel kan være en årsak sier lederen ved legevakten, uten at han har noe grunnlag for å trekke konklusjoner. Kulturhussjef Durita Brattaberg varsler naturlig nok tiltak, og vil innføre garderobeplikt slik at det ikke skal bli for høy temperatur i salen. Samtidig peker hun på at høyeste målte temperatur i løpet av kvelden var 23,5 grader. Vi kan vanskelig se at dette er en varme som får folk til å besvime i et slikt omfang.

Ledelsen ved kulturhuset har ansvaret for publikum når de befinner seg inne i salen. Vi synes det er foruroligende at så mange besvimer på en konsert, som i dette tilfellet. Det er en risiko for at dette kan skje på nytt. Da vil det være svært uheldig hvis kulturhussjefen ikke har foretatt seg mer enn å be publikum henge klærne sine i garderoben. Vi anbefaler derfor at salen blir testet grundig, slik at man eventuelt kan utelukke dårlig oksygentilførsel som årsak til besvimelsene. Skulle denne situasjonen oppstå igjen, kan fort konsekvensene bli større enn det vi opplevde på Sivert Høyem-konserten.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.