Hamar Arbeiderblad har ikke trykkeplikt. Det kan se ut som en selvfølgelighet, men slik er det ikke. Da vi passerte 2015 gikk vi også inn i et valgår. Det betyr mye debatt og høy temperatur på våre debattsider. Det er vi glade for. Et mediehus vil selvsagt ønske å være arena for de diskusjonene som er viktige for folk flest, de debattene som engasjerer og som det snakkes om på kafeene, i butikken, på arbeidsplassene og hjemme ved middagsbordet.Skal vi være en slik arena må vi prioritere noen debattinnlegg framfor andre. «Sensur» er et hyppig brukt ord når debattinnlegg ikke kommer så raskt på trykk som innsenderen ønsker, eller kanskje ikke kommer på trykk i det hele tatt. Påstandene om at redaktøren har en politisk agenda for å unngå publisering kommer fort.Ved inngangen til et valgår er det derfor grunn til å minne om at det ikke foreligger trykkeplikt for Hamar Arbeiderblad eller andre dagsaviser som redigeres etter Redaktørplakaten. En uavhengig dagsavis prioriterer hver eneste dag hva som skal publiseres, ut fra hva vi anser som vesentlig og interessant for våre lesere. Dette gjelder også for våre debattsider. Når et innlegg avvises er det ikke fordi det sensureres, selv om en slik påstand kanskje gjør godt for den som avvises. Det er fordi det ikke tar opp et tema vi mener er viktig nok for våre lesere akkurat nå, eller rett og slett fordi det ikke er godt nok skrevet. Også avisens debattsider skal være spennende å lese for andre enn de som har ytret seg. Journalistiske vurderinger avgjør derfor hva som skal publiseres og hva som refuseres.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.