Konflikten rundt Hamar-dommeren Svein-Erik Edvartsen har utviklet seg på en måte få hadde trodd. Det som i utgangspunktet framsto som en overkjørsel av Edvartsens rett til å velge sine assistenter, viser seg å være en langt mer komplisert sak. Når samtlige toppdommere i Norge nekter å dømme hvis Edvartsen får fortsette har Norges Fotballforbund en krevende sak på bordet.

Svein-Erik Edvartsen er en av landets to beste dommere. Det er ingen tilfeldighet at han får dømme internasjonale kamper. Men med dommeropprøret har vi også fått innsikt i hans behandling av kolleger når han utøver sin dommergjerning. De eksemplene som har kommet fram fra dommerne i form av egne opplevelser og Edvartsens tekstmeldinger er uakseptable.

Og kanskje bør vi ikke bli så overrasket likevel? Mange har gjort sine erfaringer med Edvartsen gjennom ulike roller han har bekledd. Konfliktene oppstår raskt, språkbruken er svært direkte og hans gode venn, våpendrager og advokat John Christian Elden er aldri langt unna. Det siste gjelder også i dommerkonflikten.

Edvartsens klubb Hamar idrettslag har engasjert seg sterkt i saken, og krevd at Hamar-dommeren får dømme. Det er forståelig når vi tar utgangspunkt i de fakta vi var kjent med da HIL sendte sine brev til Norges Fotballforbund, og senere Idrettsforbundet. Men med det omfanget kritikken av Edvartsen nå har fått, tror vi det er klokt å ta av de lokalpatriotiske brillene. Det er riktig at dette er et konkurransemiljø, men også der må man kunne opptre profesjonelt.

I tillegg kommer det faktum at Svein-Erik Edvartsen er leder for seksjonen for samfunnsansvar. «Trygghet, glede, respekt, likeverd og folkelighet» er utropt til grunnverdiene til fotballforbundet. «Fotballen skal være et sted der alle kan finne tilhørighet» heter det under avsnittet om samfunnsansvar. Det er fare for at glassdøra singler når dommer Edvartsen møter etikkleder Edvartsen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.