Hamar Arbeiderparti har en utmerket ordførerkandidat i Aud M. Riseng. Men alene kan hun ikke snu kulturen i et parti hvor en del av medlemmene fortsetter å snuble i sine egne bein. Når partiet inviterer til «åpent møte» om et klimaprosjekt burde det være relativt enkelt å forstå at det er åpent for alle. Særlig når man legger til: «Om det er en nabo, slektning eller kollega som vil være med, så er de også hjertelig velkommen»,

Men Bjørn Erik Hjorth, som var en av initiativtakerne til Folkeaksjonen for en jernbanefri strandsone, følte seg ikke spesielt velkommen da han dukket opp på møtet. Til tross for at han har vært medlem av Arbeiderpartiet i 43 år, riktignok i Eidsvoll.

Medlem av Seniorforum i Hamar Ap, og jernbaneaktivist Rolf Berntsen kjente raskt igjen mannen som står for det stikk motsatte syn av ham selv på trasévalg gjennom Hamar. Hjorth forteller at han fikk beskjed av Berntsen om at det var et lukket møte, og at han måtte gå. Berntsen selv hevder han ville ha Hjorth med bort til arrangøren for å forhøre seg om Hjorth kunne delta eller ikke. Hjorth følte seg uansett ikke særlig ønsket, og forlot lokalene. Naturlig nok.

Aud M. Riseng har måttet gjøre ryddejobben i etterkant. Samme kveld var hun på telefonen til Hjorth for å beklage opptrinnet. – Jeg tror de som har vært inne i denne saken skjønner at det ikke er slik det skal være. Det er ikke slik Arbeiderpartiet skal framstå. Alle skal med, sier Riseng til HA.

Vi er dessverre mer usikre på om alle forstår hvor skadelig slikt er for Hamar Ap. Reaksjoner på sosiale medier tyder på at noen trenger en gjenoppfriskning av den mye omtalte «Plakaten for A-kultur» som ble presentert på det ekstraordinære årsmøtet i november. «Opptre inkluderende» heter det i et av punktene. Det var ikke akkurat slik Bjørn Erik Hjorth opplevde sitt møte med seniorer i Hamar Ap. Hvor lenge orker Aud. M. Riseng å stå i spissen for Ap-medlemmer som er så konfliktsøkende? Alvoret må snart sige inn hvis valget skal vinnes.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00