Elever i videregående skole i Hedmark fylke fullfører nå utdanningen i like stor grad som elever i andre fylker. Det er en stor nyhet, som det er all grunn til å stoppe opp ved. Vi har endelig tatt steget opp på landsgjennomsnittet. Det er en viktig prestasjon når vi vet at Hedmark tradisjonelt har slitt med utdanningsnivået. Samfunnsutviklingen tilsier at kunnskap og kompetanse blir stadig viktigere, derfor har det vært maktpåliggende å snu denne trenden for Hedmark.

Ringsaker videregående skole er best i fylket, og får nå naturlig nok mye oppmerksomhet. Hva handler suksessformelen om? For det første finnes det ingen raske løsninger. Rektor Eva Arnseth forteller til Hamar Arbeiderblad at tiltakene ble igangsatt for flere år siden. Nå begynner hun å se resultatene. Tålmodig, langsiktig arbeid hvor man har tro på at resultatene vil komme er viktig.

Skolen forsøker å knytte elever, foreldre og lærere sammen som en felles ressurs. Ikke minst er det viktig at lærerne er opptatt av å gi elevene mestringsfølelse, og strekker seg langt for å hjelpe elevene med å nå sine mål. Lærerens rolle står sentralt, det kan se ut som formaninger er byttet ut med motivasjon og engasjement.

Elevene vi snakker med bekrefter nettopp dette i sine utsagn. De vektlegger skolemiljøet og klassemiljøet. Trivsel på skolen og motiverte lærere gir elevene lyst til å møte opp og yte noe. Et godt og inspirerende skolemiljø er en lederoppgave. Det kommer ikke av seg selv. Vi gratulerer Ringsaker!

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.