Mens boligprisene faller kraftig i Oslo, opplever Hedmarken den stikk motsatte utviklingen. Både Hamar, Stange og Løten hadde økende boligpriser siste kvartal. Stange har faktisk nest høyeste prisstigning i landet med en prisvekst på 2,1 prosent, bare slått av Holmestrand.

I Oslo er det langt tyngre å selge boliger enn før. Statistikken forteller om lavere priser og lengre salgstid. Særlig gjør dette seg gjeldende på markedet for nybygg. Tall som nylig ble offentliggjort fra Samfunnsøkonomisk analyse viser at det ble solgt 33 prosent færre boliger de siste to månedene, sammenlignet med året før.

I en tid hvor boligmarkedet preges av stor usikkerhet, framstår Hedmarken som en trygg region å investere i. Stigende boligpriser er selvsagt alltid et tveegget sverd. Mens førstegangskjøperne ønsker seg lave priser for å komme inn på markedet, har de som allerede eier en bolig interesse av verdistigning. Skal Hedmarken få stabil befolkningsvekst, er det uansett et pluss at boligprisene verken raser i været når det er brennhett i hovedstaden, eller faller kraftig som det nå gjør i de store byene.

Vi tror kombinasjonen av kortere reisetid og utviklingen av Hamar som et urbant tyngdepunkt er mye av årsaken til prisveksten. Forventningen om at jernbanen bidrar med enda kortere reisetid, øker lysten til å flytte til Hedmarken. Da gjør det ikke noe at boligkjøpet oppleves som en trygg investering.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.