Det er i seg selv positivt, siden dette.er en av de viktigste sakene for både Hedmark og Oppland. Paradoksalt nok kan det hende at Knut Fangbergets (H) snuoperasjon kan fungere son en vitaminsprøyte for planene om et storsykehus.

Ledelsen i Sykehus Innlandet har som en følge av den politiske debatten sagt at utredningsprosessen skal framskyndes. Det er i seg selv positivt. Kan vi raskere få de svarene som trengs for å gjøre politiske vedtak, vil det gi mindre spillerom for de politiske kretskampene. Styreleder i Helse Sør-Øst, Per Anders Oksum lover at Innlandet ikke har sakket akterut i kampen om bevilgningene. Hvis vi kan ha tillit til dette, bør det også være mulig å komme videre i lokaliseringsprosessen.

Hamar Arbeiderblads gjennomgang av sykehussaken viser samtidig at planene om et felles sykehus for Innlandet er utfordrende for politikerne. Løten-ordfører Bente Elin Lilleøkseth (Ap) peker på at det ikke er nok å planlegge for byggestart 2022. Kommunepolitikerne må levere gode helsetjenester også i dag. Oppland Ap har i sitt vedtak om ja til storsykehus, tydelig betonet at sykehusene i Lillehammer, Gjøvik og Reinsvoll må opprettholdes. Vi kan ikke vente at hver enkelt ordfører skal tenne håpet om storsykehuset, samtidig som innbyggerne spør seg om helsetilbudet deres er i ferd med å forsvinne.

Vi etterlyser et sterkere politisk lederskap hos dem som vil ha storsykehuset. Fylkeslederne i Høyre og Arbeiderpartiet i begge fylker er nøkkelpersoner for å skape både framdrift og tillit. Det blir for enkelt å avfeie Hamar Høyres utspill som valgflesk, slik leder i Hedmark Ap, Per-Gunnar Sveen gjør. I stedet kunne Sveen og hans partifelle i Oppland, Frode Jahren levert en felles, forpliktende uttalelse om storsykehusets betydning. Det ville ikke bare gitt større politisk tyngde til sykehusprosjektet, men også gitt muligheten til å vende debatten til egen fordel.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.