I går publiserte vi nyheten om at elevene ved Mørkved skole brukte FN-dagen til å gi gaver til barna som kommer til transittmottaket på Grande i Tingnes. Klær og leker er noe av det viktigste de unge asylsøkerne kan få. For Mørkved skole var det en selvfølge at flyktningkrisen skulle prege skolens markering av FN-dagen. Utdelingen er viktig, ikke bare for barna på transittmottaket. En slik bruk av FN-dagen bidrar også til kunnskap om situasjonen til asylbarna, og forståelse av at vi alle kan gi et bidrag til den ekstraordinære situasjonen verden opplever akkurat nå.

Samtidig pågår det en politisk debatt om hvor mange asylsøkere Norge skal ta imot, og hva slags fysiske forhold de skal tilbys. Hvem skal ta regningen, kommunen eller staten? I dagens avis kan vi fortelle at Utlendingsdirektoratet nå leter etter nye mottaksplasser. Det er penger å tjene for den som har lokaler til å huse flyktninger. 800 kroner i døgnet er gjennomsnittsprisen for hver flyktning. Er det mye eller lite? Meningene vil være delte. Men helt sikkert er det at vi vil få en debatt om ressursbruken, siden anslagene for hvor mange flyktninger som kommer til Norge fortsetter å øke.

Det er viktig at det ikke bare blir skolebarna og de som jobber i frivillige organisasjoner som skal stå for kommunikasjonen ut i lokalsamfunnene. Asylstrømmen er selvsagt en rikspolitisk sak. Men hver eneste ordfører i dette landet har en oppgave i å fortelle sine innbyggere hvorfor mottakene fylles, og hvordan vi skal møte flyktningene som kommer hit. Taushet blir bare et bidrag til uro og fremmedfrykt.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.