De utfordringene som økt innvandring til Norge gir oss må tas alvorlig. Dette er utfordringer som krever innsats på et bredt felt. Fremskrittspartiets nestleder Per Sandberg vulgariser denne debatten med sitt intervju i Klassekampen. Der uttalte Sandberg at «KrF har et enormt ansvar for at vi rekrutterer titalls unge mennesker som er født og oppvokst i Norge og reiser ut og slutter seg til terrororganisasjoner. De driver med krigshandlinger og massakrerer kvinner og barn der ute. Dette er det KrF som har ønsket, og resultatet ser vi i dag».

Uttalelsene har rystet hele det politiske Norge. Ikke overraskende reagerte KrF-leder Knut Arild Hareide meget sterkt på det knallharde angrepet fra Per Sandberg. Både han og Venstres leder Trine Skei Grande pekte på at slike angrep er ødeleggende for det politiske samarbeidet med regjeringen.Sandberg har i ettertid måttet beklage at han ga KrF medansvar for massakrene som terrororganisasjonen IS har gjennomført. Men det stopper der. Påstanden om at «framelskingen av det multikulturelle samfunnet har spilt fallitt» blir opprettholdt. Vi konstaterer at Hareide fortsatt ikke er fornøyd med Sandbergs beklagelse. Det borgerlige samarbeidet er nok for viktig for de fire partiene til at de vil la Per Sandberg torpedere det. Samtidig er det klart at det går en grense for hvor langt den debattglade nestlederen til Frp kan gå med sine soloutspill.Det går en tydelig linje fra Per Sandberg til tidligere partiformann Carl I. Hagen. Han benyttet terrorangrepet i København til å spille inn innvandringsspørsmålet. Hagen løftet fram tidligere Oslo-lærer Max Hermansen, som ikke lenger får jobbe i skolen etter at han blant annet organiserte en demonstrasjon mot muslimsk innvandring. Antakelig er dette et uttrykk for den frustrasjon som en del av Frp-politikerne føler etter at meningsmålingene har sendt dem ned under ti prosent. Dessverre ødelegges enhver seriøs debatt om innvandring når det er slike uttalelser som skal danne grunnlaget.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.