Det er et offensivt budsjett Ringsaker-rådmann Jørn Strand har lagt fram for 2015. Ungdomsprofilen går som en rød tråd i budsjettforslaget. Først og fremst satses det på mer undervisning på skolene. Flere timer i engelsk og matematikk skal løfte kunnskapsnivået. En økning i timetallet på barneskolen skal gjøre Ringsaker kjent som en skolekommune.

I tillegg skal det bygges ungdomskafé og skatepark i Brumunddal for 4,5 millioner kroner. Ungdomskafeen erstatter den nåværende fritidsklubben. Trialtilbudet reetableres, og det foreslås bevilget mer penger til skolehelsetjenesten. Et godt ungdomsmiljø får klar prioritet.Vi synes en så tydelig satsing på barn og unge er lovende for Ringsaker. Kommunen har i mange år ligget under landsgjennomsnittet for utdanningsnivå. Dette tar det tid å snu. Budsjettprofilen gjør at kommunen blir mer attraktiv for barnefamiliene. Når vi ser vi budsjettforslaget i sammenheng med de store investeringene i skolebygg og svømmehaller, er det ingen tvil om at dette er et virkelig stort grep.Hvem må betale? Eiendomsskatten økes igjen. De kommunale enhetene får dessuten et kutt i driftsbudsjettene sine etter ostehøvelmetoden. Så langt vet vi ikke om dette får konsekvenser som vil være smertelige for svake grupper. Men vi tror det er viktig at budsjettet har større ambisjoner enn å holde driften gående. Dette budsjettet viser vilje til å satse på framtida, som er barn og ungdom.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.