Max Hermansen har over lengre tid forsøkt å etablere Pegida i Norge, som en spydspiss i sin kamp mot islam og muslimer. I dag har den tidligere skolelæreren varslet en demonstrasjon gjennom gågata i Hamar.

Til Hamar Arbeiderblad opplyser Hermansen at det så langt ikke har vært mulig å få en lokal representant på talerlista. Det er forståelig. Det muslimhatet som Pegida og Hermansen representerer, har liten grobunn her. Hermansen sier i klartekst at integreringen av muslimer er feilslått, og at muslimer flest ikke har jobb og i stedet utøver kriminalitet. Han har brukt enda sterkere ord på sosiale medier, noe som førte til at han ikke lenger kunne undervise i Oslo-skolen.

Debatten om integrering forsøples av påstandene til folkene i Pegida. Den bygger i liten grad på fakta, men forsøker i stedet å nøre opp under fremmedfrykten. Det er en farlig argumentasjon hvis den får fotfeste. Vi har i historiens løp sett hva som kan skje når hudfarge og etnisk opprinnelse får avgjøre hvilke rettigheter du har som menneske.

Det er umulig ikke å la tankene gå tilbake til Arne Myrdal og Folkebevegelsen mot innvandring. I Brumunddal forsøkte han å vinne folket, og skapte i stedet en folkebevegelse mot seg selv. La oss håpe at Max Hermansen får den samme erfaringen når han prøver å marsjere i gatene i kveld.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00