«Vi i Ottestad som er for kommunesammenslåing» har i løpet av svært kort tid fått bra oppslutning. Aksjonen er et forsøk på å få den såkalte «tause majoritet», de som ikke skriver leserbrev eller går på folkemøter, i tale.

Uansett hva en ellers måtte mene om behovet for en kommunesammenslåing på Hedmarken, er dette et prisverdig initiativ. Denne debatten, i likhet med flere andre viktige debatter de senere årene, har vært preget av at det er et fåtall av innbyggerne som har deltatt i debattene. Det har til dels vært glissent i benkeradene når det er holdt møter. Spesielt de unge har ikke følt seg så vel i debattene at de har møtt fram. Vi håper initiativet i Ottestad kan bringe nytt liv til en litt «død» debatt.

Aksjonen i Ottestad sier ikke noe om hvilken modell de går inn for, ut over at Ottestad bør bli en del av en større enhet. Stange-ordfører Nils A. Røhne har merket seg Telemarksforsknings konklusjon om at en sammenslåing av Hamar og Stange er eneste realistiske muligheten på Hedmarken på grunn av den store motstanden i Løten og Ringsaker. Han signaliserer at han kan tenke seg å ta opp spørsmålet i formannskapet om å utrede dette alternativet. Det vil i første omgang kunne skje med en innbyggerundersøkelse.

Vi er enig i at dette i øyeblikket ser ut til å være muligheten til å komme noe videre i denne saken. Og det må dreie seg om en full sammenslåing av de to kommunene. Noe annet ville være meningsløst. Intensjonen bak reformen er å skape større og mer robuste kommuner å møte framtida med. Da er det feil veg å gå å ta Ottestad vekk fra Stange. Nær halvparten av innbyggerne i Stange bor i Ottestad. En halvering av Stanges innbyggertall på 20.000 vil skape en liten og lite robust Stange kommune. Uansett hva en ellers måtte mene om kommunereformen er ikke dette den typen kommune vi trenger i framtida.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.