Det er vårt intervju med tidligere næringsdrivende Ola Myhre som har falt ordføreren tungt for brystet. Slike synspunkter bør ikke slippes til, skal vi tro Busterud.

Her kan du lese kronikken til Einar Busterud som denne lederen reagerer på.

Han har åpenbart glemt sin egen beskrivelse av Hamar sentrum i august i fjor. «Sentrum ligger i stabilt sideleie», var Busteruds egne ord. Også da i Hamar Arbeiderblad. Befinner man seg i stabilt sideleie er det neppe livskraft som utstråles?

Hamar Arbeiderblad kommer til å fortsette å slippe til ulike meninger om Hamar sentrum, enten det er Ola Myhre som flytter til Trondheim eller Harald Rune Øyhovden som investerer 100 millioner i Finanshuset fordi han ser muligheter. Det bør være takhøyde i den offentlige samtalen. En av medienes oppgaver er nettopp å skape debatt, også når vi formidler upopulære standpunkter. Det er da vi bidrar til ytringsfrihet.

Det er ikke første gang Busterud ønsker å redigere Hamar Arbeiderblad. Foran forrige kommunevalgkamp ville han at vi skulle la være å slippe til en del av de ivrigste debattantene, fordi det kunne føre til en «grisete valgkamp». Også andre politikere i sentrale verv har den sist tida inntatt redaktørrollen på sosiale medier

La oss derfor minne om at pressen og politikerne har ulike roller. Politikernes privilegium er å styre kommunen og etter beste evne oppnå de resultatene de har lovet sine velgere. Medienes rolle er å ivareta ytringsfriheten, skape diskusjon om de politiske valgene og være et kritisk korrektiv til de politikerne som sitter med makten. Det er viktig å holde disse rollene fra hverandre. Den siste tiden har vi hatt en debatt om eiernes mulighet til å påvirke Hamar Arbeiderblads redaksjonelle linje. For tiden er nok rolleforståelsen noe bedre hos eierne i Hamar Media, enn den er hos politikerne i Hamar rådhus.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.