Noen ganger kan det være lurt å la politikerne få en pause og i stedet lytte til signalene fra næringslivet. Det er ute i bedriftene arbeidsplassene kommer, eller eventuelt forsvinner. Arbeidslivet er kanskje den viktigste indikatoren på om en region opplever vekst eller tilbakegang. Og er det de framtidsrettede sektorene som vokser, eller er det fortidas bransjer som sikrer at folk har arbeid og blir boende på Hedmarken?

Den årlige nyttårssamtalen til Hamar Arbeiderblad blir i dette perspektivet et friskt pust av optimisme. Karl Olav Nordengen som er regiondirektør for Evry Innlandet, et av Nordens største IT-selskap, og Magne Nordgård som er medeier i nystartede The Assessment Company, forteller om hvordan Innlandet oppleves som en region som er i støtet.

De snakker om økonomisk vekst. Om kunnskapsrike unge mennesker som søker seg hit og er overrasket over hvor mye som skjer. Fort deg å selge leiligheten din og flytt hjem igjen før det blir for dyrt her! Det er oppfordringen fra næringslivslederne til hedmarkinger som har måttet flytte til Oslo for å få spennende framtidsrettede jobber, og som nå teller på knappene om de skal sette kursen hjemover.

De to er mer opptatt av å få Intercity-utbyggingen og dobbeltsporet til Innlandet og få bygd det store sykehuset for Innlandet, enn hvilken trase jernbanen skal følge gjennom Hamar, eller hvor sykehuset skal lokaliseres. Kanskje signaler som er verd å ta med seg for mange av våre politikere som har lett for å gå i skyttergravene og kanskje bidrar til å stanse beslutninger som kan gi økt vekst for Innlandet.

Optimismen fra de to næringslivslederne er viktig å ta med seg inn i 2017. Folk snakker litt annerledes, folk snakker positivt om Innlandet, sier Magne Nordgård. Det gir seg ikke i 2017. La oss håpe han har rett i at det fortsetter. Det fordrer blant annet at vi blir flinkere til å ro i samme båt i det nye året, og ikke bruker tiden til intern krangel og skittkasting.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.