Det er opprør i Ringsaker. Når politireformen nå skal iverksettes vil Ringsaker lensmannskontor bli underlagt Hamar som er hovedsete for det nye Innlandet politidistrikt. Det bør ikke komme som noen overraskelse, siden et viktig mål med politireformen er å få ned antall ledere til fordel for flere operative politifolk.

Det mest oppsiktsvekkende er at lensmannen i Ringsaker, Terje Krogstad, leder an i opprøret mot sin egen politisjef. Krogstad beskriver konsekvensen av reformen som en utarming av lensmannskontoret i Ringsaker. Han tegner et dystert bilde hvor « ... Hamar får et sugerør inn og sluker ressursene». Tatt i betraktning av at politimester Johan Brekke er satt til å gjennomføre en politireform vedtatt av et bredt flertall i Stortinget, synes vi Krogstad utviser mangel på lojalitet overfor sine overordnede.

Les også: Krogstad synes ikke han er illojal.

I dag er det fakkeltog i Brumunddal til forsvar for at lensmannskontoret skal bestå som en egen administrativ enhet. Det er ikke vanskelig å skjønne at både ordfører Anita Ihle Steen (Ap) og rådmann Jørn Strand har gått høyt på banen. Enhver ordfører ønsker at ens egen kommune får mest mulig gjennomslag. Men også kommuneledelsen i Ringsaker bør vel erkjenne at det ikke gagner reformens mål hvis Hedmarken skal ledes fra to kommuner?

Vi etterlyser regional tenking og en større forståelse for målet med reformen. Det hevdes at Ringsaker har et lensmannskontor som er billig i drift. Politireformen handler imidlertid ikke om å kutte de dyreste tjenestestedene, men å redusere politiets administrasjon til fordel for operative politifolk. Og hvorfor er det en logisk konklusjon at det forebyggende arbeidet må legges ned hvis kontoret ledes fra Hamar?

I to andre store saker for regionen, sykehus og jernbane, er Ringsaker-ledelsen tydelig på at det er nødvendig å se regionens behov under ett. Dette perspektivet er fraværende når det gjelder politiet.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.