Det er ikke første gang. Tidligere Storhamar-leder Erik Kristiansen ville allerede i 1999 at klubben skulle åpne egen pub. Han kalte det «gammeldags» å ha et forbud mot alkohol på idrettsarrangementer. Siden har klubben flere ganger sondert muligheten for salg av alkohol i forbindelse med kampene.

Vi kan forstå at Storhamar ønsker å knytte salg av alkohol til kampene sine. Det kan bidra til å gjøre det mer attraktivt å gå på kamp, og det vil også gi økte inntekter. På den annen side finnes det i dag svært få arenaer i samfunnet hvor alkohol ikke er tilgjengelig. Bør ikke idrettsorganisasjonene nettopp vise at idrett og alkohol ikke hører sammen?

Det spesielle i dagens situasjon er at Storhamar Ishockey ledes av den profilerte avholdsmannen og KrF-politikeren Geir Byberg. Han sier til Hamar Arbeiderblad at han ikke vil engasjere seg i denne saken. Vi har lyst til å snu problemstillingen, og spørre Byberg om det ikke er nettopp i saker som denne at han bør kjempe for sitt avholdssyn.

Kan han som KrF-politiker abdisere i en debatt som handler om en av partiets hjertesaker? Kommunen har et ansvar for å legge til rette for arenaer uten alkohol for å inkludere dem som har en sårbarhet for alkohol, sa Byberg da søknaden om skjenking i Ankerskogen velværeanlegg ble debattert. Det kan også gjelde ishockeykamper.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00