Den siste uka har den unge AUF-eren blitt kjent i hele Norge. Hun rystet sin egen partiledelse med sitt følelsesladete innlegg på årsmøtet til Hedmark Arbeiderparti sist helg.

Hva er det som gjør at NRK vil ha den unge politikeren inn i en slik debatt? Hvorfor får hun så stor oppmerksomhet på sosiale medier? Ap-ledelsen er nok fullt ut klar over at 16-åringen løfter fram en stemning i deres eget parti det er viktig å ta alvorlig.

For mens Ap på Stortinget legger seg tett opp mot asylpolitikken til Frp-statsråd Sylvi Listhaug, er det et sterkt engasjement for større raushet i en del yngre velgergrupper. Ikke minst hos dem som identifiserer seg med AUF og Arbeiderpartiet.

Når Erle Eide Nyhus proklamerer at Arbeiderpartiet har mistet henne på grunn av mangel på empati i flyktningpolitikken, treffer hun en nerve hos dem som synes Norge framstår som et lukket, smålig land. Mens frykten for flyktningstrømmen har gitt Frp et løft på meningsmålingene, er det også mange som misliker den restriktive holdningen i asylpolitikken. Disse gruppene fikk en ung, slagferdig talskvinne på årsmøtet til Hedmark Ap.

Vi synes engasjementet til Erle Eide Nyhus er viktig. Asyldebatten trenger flere stemmer enn de som roper på strengere grensekontroll og en restriktiv asylpolitikk. For Arbeiderpartiet er det en styrke at vi også finner unge medlemmer som tør å utfordre partiledelsen i rekkene. Det vitner om åpenhet, vitalitet og bredde.

Det var et stort engasjement hos mange unge da flyktningkrisen i Syria ble et internasjonalt problem. Innsamlingsaksjoner og annet frivillig arbeid bredte om seg. Etter asylforliket på Stortinget har debatten stilnet litt. Erle Eide Nyhus fra AUF og Ottestad har satt full fyr på den igjen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.