Karrieren til den frittalende gruppelederen i Ringsaker endte med eksklusjon på livstid. Styremøtet hvor Einar Glasø truet med å «kaste Arnkværn veggimellom», mens Arnkværn «ba Glasø ta av seg brillene», var slutten på Arnkværns karriere i Frp.

Om det ikke kreves boksehansker, hjelper det i hvert fall å være tykkhudet i Hedmark Frp. De siste to årene har vært begivenhetsrike. I januar 2014 forsvant Tom Synstad ut av Ringsaker Frp. Han ville ikke være med i et parti som baserte seg « ... bare på løgn og falske historier».

I november samme år meldte en bitter Anita Baksetersveen seg ut av Ringsaker Frp, noe som førte til at partiet var uten representanter i kommunestyret. Vibeke Landre trakk seg som leder for Løten Frp, Tone Coucheron oppga en ukultur i Hamar Frp som grunn for overgangen til Høyre i 2014. Mens Geir Tjugum trakk seg i protest som fylkesleder samme år. I Løten Frp blir det nok lenge til den beryktede jubileumsfesten i desember 2013 glemmes, da en av festdeltakerne anmeldte to andre for voldtekt.

For Ringsaker Frp er det selvsagt ingen heldig situasjon når begge kommunestyrerepresentantene i forrige valgperiode har forsvunnet ut av partiet. Slikt gir ikke politisk innflytelse, og skaper forvirring hos velgerne. Dessuten er det utvilsomt et tap for partiet at en synlig politiker som Hans Kristian Arnkværn ekskluderes.

Stortingsrepresentant Tor Andre Johnsen vil ikke si noe om saken. Vi må se framover og jobbe med å vinne velgere er hans budskap. Det samme sa han da uroen i mange Frp-lag i Hedmark toppet seg i 2014. Vi tror ikke det blir ro i Hedmark Frp før det er etablert en partikultur hvor man takler uenighet på andre måter enn å by hverandre på juling. Først når den erkjennelsen er der kan det politiske arbeidet gi frukter. Da kommer også velgerne.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.