debatten om sentrale posisjoner i Arbeiderpartiet pågår for fullt, etter at Helga Pedersen ikke lenger vil være partiets nestleder. Hun ble aldri den nye Gro, slik enkelte utropte henne til. Samtidig har partisekretær Raymond Johansen sagt at han vil stille som byrådslederkandidat ved kommunevalget i Oslo neste år. Nyvalgt leder Jonas Gahr Støre kan dermed komponere en helt ny ledelse. Hadia Tajik og Trond Giske nevnes hyppig som kandidater. Fra Hedmark er stortingsrepresentant Anette Trettebergstuens navn spilt inn.

Vi synes Trettebergstuen er en utmerket kandidat til nestledervervet. Hun er en markant, solid politiker som over tid har bygget seg opp som rikspolitiker. Hun er ikke minst en sterk representant for kvinnebevegelsen, og har solide røtter i Hedmark og er dermed godt plantet utenfor Oslo-gryta.

Hennes posisjon her i regionen taler til hennes fordel. Hadia Tajik og Trond Giske oppleves som en del av den interne partikulturen i hovedstaden, som har lett for å glemme hva som skjer utenfor Oslo. Likevel tror vi Aftenposten-redaktør Harald Stanghelle har rett når han sier til Hamar Arbeiderblad at Trettebergstuen ikke vil bli sett på som en kommende partileder. Derfor vil hun sannsynligvis ikke nå opp i konkurranse med for eksempel Hadia Tajik.

Der ligger det en utfordring for Hedmark Arbeiderparti. En velgerbastion med lange sosialdemokratiske tradisjoner, men hvor er det blitt av de store politiske profilene? Hvorfor er det bare en eneste kandidat fra dette fylket som nevnes i den viktige lederdebatten? Både Høyre og Ap sliter her i fylket med å bygge opp nye politiske ledere som kan aspirere til sentrale politiske posisjoner. Gjennom Kristian Tonning Riise har Hedmark Høyre erobret ledervervet i Unge Høyre. Det bør være en inspirasjon for Ap til å se framover, og jobbe mer bevisst med rekruttering av politiske talenter.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.