Det er ikke mulig å få slokket et eneste lys i det store skoleanlegget, og det lyser til ingen nytte store deler av døgnet.

Et lynnedslag i sommer har gjort at flere kretskort som styrer lyset ble ødelagt. Men det hører med til historien at problemet slett ikke er av nyere dato. Ifølge kommunens forvalter har dette vært situasjonen mer eller mindre permanent siden den omfattende ombyggingen av skolen i 2006. Det er blitt ni år siden 2006. Det har ikke vært mulig å skru av lyset på ni år!

HA har skrevet om saken de siste to dagene. Reaksjonene vi har fått har vært ulike.

Rektor Sølvi Aas Hallem synes situasjonen er håpløs, og mener den gir feil signaler. Skolen er miljøsertifisert. Kommunens forvalter, altså han som har ansvaret for at jobben blir gjort, synes ikke ni år er særlig lang tid for en slik sak.

På spørsmål om han ikke synes det er flaut, svarer han «overhodet ikke».

Etter hans syn er det hele snakk om planlegging.Ordfører Morten Aspeli mener det absolutt ikke er holdbart med en slik ventetid for å få utbedret skaden, og vil straks ta opp saken.

Også ordførerkandidat Einar Busterud er kritisk til saken. Folk på gata rister på hodet over at en utbedring av en skade kan ta så mange år.

Det er mildt sagt å påstå at Hamar kommune sliter med økonomien. Det arbeides med forslag til tiltak som skal spare mange titall millioner kroner på neste års budsjett. Det letes etter innsparingstiltak, og et konsulentfirma er satt på jobben. 20. mai skal det legges fram forslag.

I mellomtida renner skattebetalernes penger ut i strie strømmer på Ajer. Skolen hadde strømutgifter på en kvart million kroner i fjor. De gikk ikke til oppvarming. Skolen har fjernvarme. Samtidig er ikke dette noe klimatiltak som Hamar kommune kan være bekjent av. Det hviler et ansvar på det offentlige, kommunene inkludert, å redusere sitt forbruk av energi.

Det er ingen grunn til å slå fast at Hamar går foran med noe godt eksempel. Det er naturligvis forståelig at i noen situasjoner gjelder den gamle regelen om 3xT - Ting Tar Tid. Men her har det tatt altfor lang tid.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.