Det er et av spørsmålene som må stilles når bensinstasjonseierne vil kjempe for retten til å selge øl. Den nyvalgte lederen for Hovedorganisasjonen Virke KBS (kiosk, bensin og service), Tore Stenseth fra Løten har satt ølsalg høyt på sin dagsorden.

Stenseth viser til at dagligvarebutikkene har en konkurransemessig fordel når de får selge øl. Det er øl som trekker kunder, og med sine seks bensinstasjoner ønsker Stenseth selvsagt å øke inntektene ved å få rett til ølsalg.

Vi synes problemstillingen ikke er fullt så enkel som bensinstasjonseierne gjør den til. I Norge har vi et strengere regelverk for alkoholsalg enn i mange andre land. Det er fordi vi ønsker å begrense de store skadevirkningene alkoholbruk har i samfunnet vårt. I et slikt perspektiv må vi spørre oss om det er viktig at den som skal fylle bensin eller tar en stopp for å kjøpe seg boller til bilturen, også må ha muligheten til å kjøpe øl. Vi synes fortsatt det bør være en forskjell på dagligvarebutikkene og bensinstasjonene, og ser ikke umiddelbart at det er opplagt at bilkjøring og ølsalg henger sammen.

Tilgjengeligheten på alkohol er etter vårt syn allerede god nok i Norge. Gir vi etter for kravet om ølsalg på bensinstasjonene, har vi etablert enda en arena for salg av øl. Det har vi liten sans for. Norsk alkoholpolitikk er et altfor viktig spørsmål til at den skal defineres av bensinstasjonseiernes ønske om å tjene mer penger.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.