Slik kan du bruke mobilen din til å motta meldinger, sjekke e-post og bruke Internett også mens du er ute og handler. Senterleder Nina Utkilen sier hovedgrunnen til at dette nettet opprettes er for å gi kundene et gratis, trådløst nettverk. Det er jo en storsinnet tanke fra senterledelsen. Så enkelt er det imidlertid ikke.

Ved å logge deg på mobilnettet til CC Stadion blir det også registrert at nettopp din telefon befinner seg innenfor dørene. Dermed kan senteret hvis det ønsker, lagre informasjon om deg. Logger du deg på nettverket via Facebook, vil all den informasjon du har lagt ut om deg selv på Facebook kunne brukes til å styre annonser og tilbud som passer nettopp din profil.

En god kundeopplevelse er det senterledelsen reklamerer med. Men hva skjer med all den informasjonen som kan lagres? Bruker du nettverket må du oppgi ditt navn og e-postadresse, noe som igjen gjør deg til mottaker av senterets nyhetsbrev. Selvsagt kan du gardere deg ved å skru av WiFi-funksjonen når du går inn på CC Stadion, eller legge igjen mobiltelefonen hjemme. Men mange vil nok oppleve som upraktisk i en hverdag hvor vi er vant til å være tilgjengelige.

Teknologien som registrerer kundenes bevegelser og handlevaner er et relativt nytt fenomen her i landet. Fagdirektør Atle Årnes i Datatilsynet peker overfor Hamar Arbeiderblad på at det er viktig at bedriftene spiller med åpne kort. Lagring av persondata uten at kunden samtykker kan være et brudd på personopplysningsloven. Det er heller ikke tillatt å lagre den tolvsifrede adressen som hver eneste mobiltelefon har. Senterledelsen ved CC Stadion ser så langt ikke ut til å ha tenkt godt nok gjennom disse problemstillingene. Skal informasjonen brukes til å sende ut individuelt tilpasset reklame? Vil den innsamlete informasjonen bli lagret? Svarene fra ledelsen ved CC Stadion er foreløpig vage.

Les også
NYHET HATV: Slik er CC Stadion.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.