Det er slike historier vi ikke har lyst til å lese. Det er slike hendelser vi absolutt ikke ønsker skal forekomme. Vi tenker på hvordan 15 år cerebral parese-rammete Johanna Heimgard Sandmo ufrivillig ble midtpunkt for en strid mellom Hedmark Trafikk og Ringsaker kommune om hvem som skal betale for hennes transport.

Som vi fortalte i går skulle Johannas foreldre endelig reise alene på ferie til Kreta. Enhver vil forstå at det er krevende å ha et funksjonshemmet barn. Mulighetene for en slik ferie er begrenset, og betyr så mye. Johanna skulle bo på sitt faste avlastningshjem i Løten. Men administrasjonen i Hedmark Trafikk har ikke blitt enige med Ringsaker kommune om hvem som skal betale for transporten av den CP-rammete 15-åringen til Løten. Akkurat denne dagen fant Hedmark Trafikk det for godt å ta en kamp med kommunen, ved å nekte å skysse Johanna. Foreldrene ble oppringt da de landet på Kreta, med beskjed om at datteren sto midt i en opprivende strid.

Vi forundrer oss over at spørsmålet om å kjøre over kommunegrensa blir så viktig for trafikkselskapet at man velger å sette saken på spissen. Vi kjenner selvsagt ikke selve uenigheten i detalj, men uansett må det kunne finnes andre arenaer og andre måter å løse en slik konflikt på. Det er bra at driftssjef Tor Haugstulen i Hedmark trafikk sterkt beklager selskapets framgangsmåte. Vi vil likevel uttrykke bekymring over at ansatte i selskapet kunne ta en beslutning om å sette hardt mot hardt i denne saken.

De som skal transporteres er helt uskyldige, og som funksjonshemmede også i en mer utrygg situasjon enn andre. De er uten mulighet til selv å løse saken. I tillegg er foreldrene i utlandet, og får ødelagt en ferie som betyr mye. Ansatte i Hedmark Trafikk har etter vårt syn vist at de ikke forstår hvilken viktig jobb de utfører når de transporterer Johanna til avlastningshjemmet. Her har selskapet en jobb å gjøre internt med hvordan man opptrer overfor dem man har et ansvar for..

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.