For andre gang har Hamar kommunes kultursjef gått aktivt ut og sørget for at en stor artist kommer til Hamar. Ane Brun var for stor for AnJazz å klare alene. Sammen med Hamar kommune ble det mulig. Dermed kan jazzelskerne nå se fram til et virkelig trekkplaster ved årets festival.

Det samme skjedde da Sting ble hentet til Hamar. Da var både Stange kommune, Festspillene i Elverum og Hamar Olympiske anlegg involvert. Ved å initiere slike allianser har kultursjef Morten Midtlien skapt resultater som ville være uoppnåelige for en enslig aktør.

Det er en annen måte å tenke på, sier Midtlien til Hamar Arbeiderblad. Vi synes det er spennende at en etatssjef i Hamar kommune forstår at det må tenkes annerledes enn før. Administrasjonens rolle kan være langt mer aktiv enn bare å innstille et beløp til hver enkelt festival, og la politikerne prioritere.

Vi har over noe tid også sett at Hamars nye rådmann tar del i den politiske debatten, og ønsker å være med på å prege Hamar-samfunnet gjennom en synlig rolle. Vitalitet, synlighet og vilje til å tenke nytt har vært en mangelvare i Hamar kommunes ledersjikt. Derfor er det lovende at de to sist ankomne lederne i kommunen nå viser nye takter. Rollen som administrativ leder kan utformes på mange ulike måter. Det kan være fristende å tilbringe en anonym tilværelse i skyggen av politikerne. Nå har administrasjonen valgt en mer framoverlent rolle.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00