Interessen er selvsagt enorm etter at Patrick Thoresen vendte «hjem» fra sitt liv som hockeyproff i utlandet.

Men ishallen har vært fylt uten superstjernen også. Entusiasmen for HamKam er også økende. Omsider ser det ut som det kan gå mot et opprykk. Og klubben har jobbet godt med omdømmet sitt den siste tida. Her i HA registrerer vi merkbart flere følgere på live-overføringene under kampene til HamKam enn før. Blant barn og unge er idrett for vennskap og mestring.

Samtidig har kulturlivet denne sommeren demonstrert at det har et godt tak på folk i Hamarregionen. Nesten 20 festivaler har samlet tett oppunder 70.000 mennesker. Kulturlivet har slått alle rekorder. Prøysen-festivalen, Stoppested Verden, Elton John og Toto har vært de største publikumsmagnetene, men bak der er det en lang rekke mindre arrangementer som ivaretar den store bredden. Siste eksempel er helgas Kønnband, hvor Stange viste at de ikke lenger vil operere i skyggen av storebror Hamar. Nå skal Kønnband identifisere kommunen gjennom hele året. Det er et spennende grep.

Idrett og kultur er aktiviteter som samler hele Hamarregionen. Det gir oss flotte opplevelser som vi tar med oss videre i livet. Men idrett og kultur handler også mye om frivillighetsbevegelsen og dugnadsånden. Når fløyta går for avspark eller artisten står på scenen har utallige mennesker engasjert seg uten annen lønn enn å få være med og bidra.

Derfor skaper ikke idretten og kulturlivet bare store opplevelser, men også samhold, identitet og møteplasser. Gode kultur og idrettsopplevelser gir positiv energi som gjør Hamarregionen til et attraktivt sted å bo. I dette arbeidet har både stjernene og breddebevegelsen en viktig rolle å spille.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00