Det er ikke rart reaksjonene har vært sterke. En 90 år gammel kvinne i Hamar med plager etter to armbrudd, hjerteoperasjon og hofteoperasjon har fått halvert sitt tilbud om hjemmehjelp. Tidligere fikk hun hjemmehjelp to timer annenhver uke. I januar ble tilbudet redusert ned til 1,5 timer annenhver uke. Nå halveres tilbudet. 90-åringen skal bare få hjelp til å vaske leiligheten sin en gang i måneden.

Det er ikke rart 90-åringen reagerer på uttalelsen om at brukeren ikke skal merke noe særlig til kuttene. Hun har ikke helse til å skifte på senga, vaske og støvsuge. Men behovet for å ha det rimelig rent rundt seg, forsvinner ikke selv om man blir gammel.

Vi synes det er uverdig når en 90 år gammel enke fratas muligheten til alminnelig renhold. Kuttene i hennes hjemmehjelp står i skarp motstrid til uttalelsen fra helse- og omsorgssjef Vigdis Galaaen. Hun hevdet i forrige uke at det var mulig å kutte seks millioner kroner i budsjettet uten at brukerne merket noe.

Nå lover flere av leserne våre at de skal organisere frivillig vask av 90-åringens leilighet på dugnad. Det er selvsagt en positiv holdning. Men det skal vel ikke være slik at de eldre i Hamar er avhengige av vennetjenester for å dekke basisbehovene? Vi synes behandlingen her er lite tillitvekkende, og vi håper kuttet skyldes en glipp hos kommunens saksbehandlere. 90-åringen håper fortsatt på ei råd med gulvvask og skifte av sengetøy. Det gjør vi også.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00