Endre Krogsrud i aksjonsgruppa Nå eller aldri leter etter noen å diskutere med. Noen som har saklige argumenter for trase vest. Det er «den totale mangelen på gode argumenter» for dobbeltspor langs Mjøsa Krogsrud er bekymret over. Og han peker blant annet på Hamar Arbeiderblad.

Nå har denne avisen faktisk sagt at øst-alternativet er best, både på lederplass og kommentarplass. Det sa vi lenge før Endre Krogsrud oppdaget jernbanedebatten. Men vi er også klar over at en statsråd svært sjelden overkjører sin egen fagetat. Derfor ser vi på kulverten som et bedre alternativ enn bru, som er førstevalget til Bane Nor. Vi synes det er bra at lokale politikere har klart å forbedre kulverten, fordi det er dette som kan bli resultatet.

Det er to grunner til at Nå eller aldri roper i skogen uten å få svar. Den ene er at den lokale jernbanedebatten i Hamar faktisk ble avsluttet med kommunestyrets vedtak. Nå ligger saken i regjeringen, og den påvirkning Hamar måtte ha, er den jobben ordføreren og lokale representanter for regjeringspartiene gjør.

Den andre grunnen er at Facebook-siden til Nå eller aldri viser liten respekt for dem som ikke står hundre prosent bak gruppas kampanje. Her lanseres blant annet konspirasjonsteorier om at lokale Ap-politikere og BaneNor instruerer HA-redaksjonen, og de journalistene som avviker blir tatt av jernbanesaken. Det finnes et par hundre personer som trives med å lese og skrive slikt. De må få ha sin nettboble i fred.

HA har 20.000 abonnenter og 30.000 daglige lesere på nett. Mange av dem synes det er greit at jernbanen går langs dagens trase, en del er dessuten lei debatten. De har like stor rett til å hevde at de er opptatt av Hamars framtid som Endre Krogsrud. Derfor vil ikke HA innta rollen som propagandaorgan. Den er det Nå eller aldri som har, men den kan utøves med noe mindre aggresjon mot dem som har et annet syn. Kanskje tar kommunalministeren en avgjørelse i august. Men det er først når det bevilges penger til dobbeltspor gjennom Hamar at dette valget får betydning. Det er langt fram dit.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.