Høgskolen i Innlandet er høyt oppe. Regjeringen bevilger to millioner kroner i revidert nasjonalbudsjett til oppstarten av studier i virtual reality, eller virtuell virkelighet (VR) som det heter på norsk. VR og AR-studiet starter til høsten på Hamar, og to millioner kroner vil bety mye for instituttledelsens mulighet til å lage et spennende studie.

Virtuell virkelighet er et av de aller mest framtidsrettede studiene som finnes. Spill- og animasjonsindustrien er voksende, og for lengst en milliardindustri. I 2014 omsatte den norske spillindustrien for to milliarder kroner. Men den nye virtuelle virkeligheten som det nå er utviklet gode løsninger for, vil endre livene våre radikalt. Du kan for eksempel gå på visning av leiligheter eller besøke et musesum mens du sitter hjemme med dine VR-briller på.

HER kan du lese en tidligere HA-sak om hvordan VR skal gi nye arbeidsplasser i Hamar.

Det er også store forventninger til at VR kan få betydning innenfor helseteknologien, den kan revolusjonere skoleundervisningen og bli et viktig virkemiddel for arkitekter, ingeniører og byplanleggere.

Regjeringens anerkjennelse av Hamar som det sentrale stedet for VR-studier betyr mye. Hamar har lenge ligget langt framme gjennom sine spillstudier. Med satsingen til høgskolen er det også skapt arbeidsplasser innenfor dette feltet. Flere bedrifter har gått sammen for å gjøre Hamar til den viktigste byen i Norge innenfor spillteknologi.

Regjeringens bevilgning vil utvilsomt få dette til å skyte fart. Med to millioner kroner kan instituttet skaffe studentene det aller nyeste og mest framtidsrettede utstyret, noe som er helt avgjørende innenfor et studie som dette. Studenter som ønsker å utdanne seg innenfor den nye framtidsindustrien vil komme til Hamar. Da vil også næringslivet se betydningen av å etablere seg her.

HER kan du lese om storsatsingen som skal gi hundre nye IT-arbeidsplasser.

Å bli ledende i Skandinavia må være målet for Hamar nå. Studiet startet i samarbeid med det amerikanske selskapet EON Reality som satser på 150 arbeidsplasser. Det betyr gode muligheter for å gå rett fra skolebenken og inn i arbeidslivet.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.