Høgskolen i Innlandet er høyt oppe. Regjeringen bevilger to millioner kroner i revidert nasjonalbudsjett til oppstarten av studier i virtual reality, eller virtuell virkelighet (VR) som det heter på norsk. VR og AR-studiet starter til høsten på Hamar, og to millioner kroner vil bety mye for instituttledelsens mulighet til å lage et spennende studie.

Virtuell virkelighet er et av de aller mest framtidsrettede studiene som finnes. Spill- og animasjonsindustrien er voksende, og for lengst en milliardindustri. I 2014 omsatte den norske spillindustrien for to milliarder kroner. Men den nye virtuelle virkeligheten som det nå er utviklet gode løsninger for, vil endre livene våre radikalt. Du kan for eksempel gå på visning av leiligheter eller besøke et musesum mens du sitter hjemme med dine VR-briller på.

HER kan du lese en tidligere HA-sak om hvordan VR skal gi nye arbeidsplasser i Hamar.

Det er også store forventninger til at VR kan få betydning innenfor helseteknologien, den kan revolusjonere skoleundervisningen og bli et viktig virkemiddel for arkitekter, ingeniører og byplanleggere.

Regjeringens anerkjennelse av Hamar som det sentrale stedet for VR-studier betyr mye. Hamar har lenge ligget langt framme gjennom sine spillstudier. Med satsingen til høgskolen er det også skapt arbeidsplasser innenfor dette feltet. Flere bedrifter har gått sammen for å gjøre Hamar til den viktigste byen i Norge innenfor spillteknologi.

Regjeringens bevilgning vil utvilsomt få dette til å skyte fart. Med to millioner kroner kan instituttet skaffe studentene det aller nyeste og mest framtidsrettede utstyret, noe som er helt avgjørende innenfor et studie som dette. Studenter som ønsker å utdanne seg innenfor den nye framtidsindustrien vil komme til Hamar. Da vil også næringslivet se betydningen av å etablere seg her.

HER kan du lese om storsatsingen som skal gi hundre nye IT-arbeidsplasser.

Å bli ledende i Skandinavia må være målet for Hamar nå. Studiet startet i samarbeid med det amerikanske selskapet EON Reality som satser på 150 arbeidsplasser. Det betyr gode muligheter for å gå rett fra skolebenken og inn i arbeidslivet.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00