Mange skoleklasser rundt i landet fulgte i forrige uke det nasjonale avisprosjektet «Uke 44». Hvert år bruker elever og lærere, hovedsakelig på 4., 6. og 9. trinn, denne høstuka på undervisning om nyheter og samfunnsforståelse gjennom gratis opplegg og materiell. I samarbeid med lokalaviser, får elevene dagsaktuelle skoletimer, inspirasjon til leselyst, nysgjerrighet og engasjement.

80.000-90.000 elever deltar hvert år i den nasjonale avisuka, og nærmest i kjølvannet av dette lanserer selskapet DL Discovery ukeavisen Munin.buzz i samarbeid med nyhetsbyrået NTB. Dette skal være en lettlest nyhetstjeneste med mål om å gi norske ungdommer relevante saker i tråd med skolens læreplaner. Temaene skal dekke blant annet politikk, samfunn, kultur, miljø, idrett, teknologi og helse.

Aftenposten juniors avissuksess viser at tilpassede nyheter presentert på et forståelig språk, er velkomment hos en yngre målgruppe. Og vi stiller oss fullt bak Steinar Evensen i DL Discovery som mener skolen bør satse mer på å diskutere nyheter med elevene. Samfunnsforståelse, innsikt og evne til refleksjon er kompetanse ungdommene trenger for å være orientert og gjøre seg opp meninger i et komplekst samfunn. Medieforståelse på alle plattformer og nyheter i vid forstand kan være basis for undervisning i de fleste fag på timeplanen.

Og i motsetning til lærebøker, som i verste fall kan være et tiår gamle, kan dagsaktuelle saker gi både elever og lærere økt motivasjon og inspirasjon. Det er en viktig investering i et fortsatt informert demokrati.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.