samtidig som det nærmest kontinuerlig kuttes kostnader i mediebransjen, er det avdekket at det deles ut solide bonuser til enkelte av bransjens toppledere. Lederne i Amedia og Polaris har fått solide ekstralønninger det siste året, samtidig som de selv har brukt sparekniven effektivt i eget konsern.

Konsernsjef Per Axel Koch fikk utbetalt en bonus på 417.000 kroner, som såkalt prestasjonsbasert lønn gjeldende for 2015. Det samme året kuttet konsernet kostnader for 160 millioner kroner. I Amedia, Norges nest største aviskonsern, fikk konsernsjef Are Stokstad en ekstralønn på drøyt 800.000 kroner ifølge Klassekampen. Dagens Næringsliv har tidligere skrevet at Stokstad og fire av hans nærmeste medarbeidere til sammen har fått fire millioner kroner ekstra for jobben med å selge konsernet til Sparebankstiftelsen DnB.

Ifølge konserntillitsvalgt Eva Stenbro har Amedia kuttet kostnader for halvannen milliard kroner siden finanskrisen i 2009. Nærmere 1.500 ansatte har måttet gå fra jobbene sine. Stenbro sier til Klassekampen at frustrasjonen blant de ansatte er stor etter at utbetalingen av ekstralønningene ble kjent. Det er selvsagt opp til hvert enkelt mediekonsern å avgjøre hvordan lederne skal avlønnes. Om bonusene bidrar til å skape den entusiasmen som trengs internt i en tid med stor omstilling er vi imidlertid usikre på.

Det største problemet med bonusene er at bransjen trygler om bedre statlige rammebetingelser, samtidig som topplederne selv ikke viser tegn til moderasjon. Arbeiderpartiets mediepolitiske talsmann, Arild Grande reagerer kraftig på bonusen til topplederne. Grande oppfordrer til mer edruelighet fra mediesjefene i en tid med økt arbeidsledighet og krevende økonomi. Vi tror det blir vanskelig å få forståelse for mediebransjens utfordringer på politisk hold hvis det skal deles ut bonuser av denne størrelsen til toppledere som allerede har meget godt betalt. Lønnsfest for medietopper er ikke det vi trenger i en tid hvor journalistikken er hardt presset.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.