Mulla Krekar er pågrepet i Kongsvinger fengsel, mistenkt av italiensk politi for å ha drevet terrorplanlegging. Krekar er en del av en større opprulling av et angivelig nettverk som skal ha drevet planlegging av terror mot Midtøsten og Nord-Europa. 13 personer over hele Europa er pågrepet.

Mulla Krekar har siden han kom til Norge i 1991, beveget seg fra å bli oppfattet som en harmløs karikatur av en muslimsk leder, til å bli framstå som en stadig mer truende person. Krekar kom hit som flyktning, men reiste gjentatte ganger til Midtøsten fram til 2002. Det skulle etter hvert vise seg at han ledet en islamistisk opprørsgruppe, og i 2003 ble han utvist fra Norge til Irak av hensyn til rikets sikkerhet. På grunn av at Irak praktiserer dødsdom, har ikke utvisningen kunnet gjennomføres.

Krekar har vært en politisk hodepine for den sittende regjering. Frp har i årevis harselert over den rødgrønne regjeringens maktesløshet. Med regjeringsmakten overtok de problemet Krekar. Så langt har han ikke kunne sendes lenger enn Kongsvinger fengsel.

Det kan se ut som opprullingen av terrornettverket kan gi mulla Krekar flybillett til Italia. Det vil være en etterlengtet nyhet for norske myndigheter. Krekar er dømt for trusler mot statsminister Erna Solberg, og har kommet med det som mange oppfatter som oppfordringer til terror, selv om han ble frikjent for dette. Vi kommer ikke til å savne mullaen, om det skulle ende med utsendelse.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00