Mulla Krekar er pågrepet i Kongsvinger fengsel, mistenkt av italiensk politi for å ha drevet terrorplanlegging. Krekar er en del av en større opprulling av et angivelig nettverk som skal ha drevet planlegging av terror mot Midtøsten og Nord-Europa. 13 personer over hele Europa er pågrepet.

Mulla Krekar har siden han kom til Norge i 1991, beveget seg fra å bli oppfattet som en harmløs karikatur av en muslimsk leder, til å bli framstå som en stadig mer truende person. Krekar kom hit som flyktning, men reiste gjentatte ganger til Midtøsten fram til 2002. Det skulle etter hvert vise seg at han ledet en islamistisk opprørsgruppe, og i 2003 ble han utvist fra Norge til Irak av hensyn til rikets sikkerhet. På grunn av at Irak praktiserer dødsdom, har ikke utvisningen kunnet gjennomføres.

Krekar har vært en politisk hodepine for den sittende regjering. Frp har i årevis harselert over den rødgrønne regjeringens maktesløshet. Med regjeringsmakten overtok de problemet Krekar. Så langt har han ikke kunne sendes lenger enn Kongsvinger fengsel.

Det kan se ut som opprullingen av terrornettverket kan gi mulla Krekar flybillett til Italia. Det vil være en etterlengtet nyhet for norske myndigheter. Krekar er dømt for trusler mot statsminister Erna Solberg, og har kommet med det som mange oppfatter som oppfordringer til terror, selv om han ble frikjent for dette. Vi kommer ikke til å savne mullaen, om det skulle ende med utsendelse.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.