Dette er den viktigste tilbakemeldingen hun får fra barn og unge på skolene i kommunen. I dag er tilbudet begrenset til noen få timer en gang i uka. Det synes ikke Dalsbø er godt nok.

Vi bruker mye tid og ressurser på å problematisere barn og unges livssituasjon. Mange sliter med dårlig selvbilde, prestasjonsangst, og noen opplever dessuten mobbing og ensomhet. Ifølge reseptregisteret bruker i dag anslagsvis seks tusen barn og unge lykkepillen for å beherske hverdagen sin. Og pillebruken bare øker.

Derfor er det kanskje god grunn til å lytte til 15-åringen som leder de unges kommunestyre i Stange. Mange ungdommer oppsøker psykolog for å finne ut hvordan de skal mestre livene sine. Noen begynner å skulke og dropper ut av skolen, andre prøver rusmidler, og for noen oppleves tilværelsen så vanskelig at de tar sitt eget liv. Alt dette er kjente problemstillinger på norske skoler.

En helsesøster kan være nettopp den støttende samtalepartneren som kan hjelpe barn og unge i vanskelige livssituasjoner. I mange tilfeller kan det være akkurat det som trengs; å møte et menneske du har tillit til, som er tilgjengelig når du trenger det, som kjenner nærmiljøet ditt, og som ikke minst har taushetsplikt.

Stange kommune skal ta stilling til om det blir plass til en økt satsing på budsjettet for neste år. Arbeiderpartiet har programfestet at skolehelsetjenesten skal styrkes med en hel helsesøsterstilling. Vi håper partiet kan innfri sitt løfte overfor ungdommen. Samtidig er det viktig å huske at dette gjelder alle landets kommuner og skoler. Skolen må ha større fokus på psykisk helse, slik samfunnet utvikler seg. Ungdomstiden må handle om noe mer enn bare det å overleve. Da må både skoleledere, lærere og politikere lytte mer til de behovene ungdommen uttrykker, og de forslagene til løsning de selv har.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.