Kommunen vil fortette i sentrum, i stedet for å bygge på dyrket mark. Derfor er ønsket om å bygge opp mot 20 leiligheter i den gamle meieribygningen et prisverdig initiativ.

Helt siden 2012 har eiendomsutvikler Børre Johnstad forsøkt å få dette gjennom. Han har fått bred politisk støtte i kommunestyret. Men på grunn av bygningens beliggenhet er dette ikke nok. Den gamle bygningen ligger nemlig inntil rørosbanen, og dermed må også Jernbaneverket si ja.

Jernbaneverket er åpenbart mindre opptatt av utviklingen av Løten, og mer opptatt av egne budsjetter. Utvikling av boliger langs jernbanen kan føre til verdiøkning i området. Det betyr igjen at det blir dyrere for Jernbaneverket å ekspropriere eiendommer, hvis det skulle bli aktuelt.

Skal Løten kunne vokse må kommunen få muligheten til å fortette. Og det ble flere innbyggere i Løten siste år. Vi stiller oss undrende til at Jernbaneverket på denne måten trenerer en kommunes forsøk på både å skape vekst, urbanisere og spare dyrket mark.

Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) bør snarest fortelle Jernbaneverket at det er tid for å løfte blikket. En mulig verdistigning langs rørosbanen kan ikke stå i veien for et viktig prosjekt som dette. Stortingsrepresentantene Tor André Johnsen (Frp) og Gunnar A. Gundersen (H) er på saken. Dette bør de fikse.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.