Lønnsnivået for administrasjonen i Norges Fotballforbund har økt kraftig. VG har de siste dagene dokumentert en lønnsfest hos forbundspampene som innebærer en økning på 41 prosent, eller 59 millioner kroner, på to år. Det har fått flere av breddeklubbene til å reagere.

Styreleder i hedmarksklubben Eidskog Fotball, Sten Stolpe, skriver i et resolusjonsforslag til fotballtinget at høye avlønninger undergraver idrettens omdømme og motivasjon for frivillighet. Det er ikke vanskelig å forstå reaksjonene.

Generalsekretær Kjetil Siem har 2,7 millioner kroner i årslønn, toppfotballsjef Nils Johan Semb nesten like mye. Ca 15 ansatte i forbundet har millionlønn oppgis det overfor VG. Da har man beveget seg svært langt fra breddefotballen, hvor det selges pølser og vafler for å drive fotballagene.

Vi forstår at gode ledere må ha et akseptabelt lønnsnivå. Men er det virkelig nødvendig å nærme seg tre millioner kroner for å få kvalifiserte folk til toppjobbene i fotballforbundet? Og hvis svaret er ja: Burde man ikke strengt tatt kunne kommet opp med bedre og mer kvalifiserte ledere til en slik pris, enn de som i dag styrer konsernet Norges Fotballforbund?

Vi registrerer i økonomioversikten til VG at fotballkretsene får 44 millioner kroner til spillerutvikling og aldersbestemte landslag, mens lønn til administrasjonen legger beslag på 203 millioner av den milliarden NFF omsetter for. Kontrasten bør få alarmklokkene til å ringe.

Vi vil oppfordre flere enn Eidskog Fotball til å reise debatten om lønnsnivået hos administrasjonen til fotballforbundet. HamKam, Brumunddal, Storhamar og Elverum er alle store breddeklubber her i fylket. De har all grunn til å spørre hvorfor det de siste årene har vært lønnsfest i NFF-lokalene på Ullevaal stadion.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.