I likhet med de øvrige avisene i Innlandet, og for den saks skyld i liket med lokalaviser i hele Norge, gjør vi denne forandringen for å tilpasse oss de store endringene i mediebransjen.

Det betydelige annonsefallet som mediehusene opplever både nasjonalt og internasjonalt slår også inn for Hamar Arbeiderblad. Når vi blir færre journalister betyr det at vi må jobbe mer effektivt, og organisere avisen slik at vi kan gjøre en best mulig jobb for leserne. Egne lokalsider gir oss liten fleksibilitet, noe vi trenger for å gi leserne best mulig innhold.

Det betyr ikke at lokaljournalistikken blir mindre viktig. De fire kommunene i Hamarregionen skal fortsatt ha egne, øremerkede journalister som hver dag er på jobb for å speile nyhetene og dagliglivet i hver enkelt kommune. Å levere lokalt innhold hver dag er vår viktigste forpliktelse.

Vi opprettholder også vår digitale satsing, siden vi ser at nye generasjoner ønsker å lese oss også på pc, nettbrett og mobiltelefonen. Uansett hvilke kanaler vi publiserer på, er kjerneoppdraget vårt lokale nyheter fra Hedmarken.

Annonsørene har over flere år forflyttet seg til sosiale medier. Dermed blir inntektene fra abonnentene enda viktigere enn tidligere. Vi har opplevd en positiv utvikling etter at vi lukket nettsidene våre for andre enn abonnenter. Stadig flere velger å tegne et digitalt abonnement på Hamar Arbeiderblad for å kunne lese oss når de vil og hvor de vil. Samtidig står papiravisen fortsatt sterkt.

Det er helt avgjørende at abonnentene fortsatt er med oss, selv om vi nå omorganiserer lokalstoffet i papiravisen. Samtidig som vi må ta inn over oss endringene i mediebransjen, gløder vi fortsatt for lokale saker og ønsker å være en viktig stemme lokalt. Det er abonnentene vi er til for.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.