Johansen synes det er ille at familier i Oslo skal rives opp fra der de bor, fordi de med et pennestrøk mister arbeidsplassen sin.

Nå vil byrådslederen forsvare byen sin. Han kaller regjeringens politikk for symbolpolitikk. Vi er redd Raymond Johansen taler for døve ører. Ifølge Aftenposten er det 160.000 statlige arbeidsplasser. Nær en tredjedel befinner seg i Oslo. Det blir knapt merkbart om 1.000 av disse skulle flyttes til mindre byer.

Selvsagt har vi forståelse for at den som bor og jobber i Oslo ikke vil like at arbeidsplassen skal flyttes. Men dette er ingen ny opplevelse for dem som bor i distriktene. Forskjellen der er bare at arbeidsplassen ikke flyttes, men legges helt ned.

Symbolpolitikk kaller byrådsleder Johansen grepet til regjeringen. Selvsagt er det et godt tidspunkt for statsminister Erna Solberg (H) å dra det Raymond Johansen kaller «Oslo-kortet». Regjeringen er under et voldsomt press fra distriktene, Ulvesaken har heller ikke gjort det lett å føre valgkamp i Distrikts-Norge.

Men når Oslos byrådsleder harseler over det han kaller symbolpolitikk, viser det hvor lite han forstår av distriktenes behov. Statlige arbeidsplasser er faktisk svært kjærkomne, også om det er et antall som ikke monner i Oslo. For en by som Hamar oppleves det slett ikke som en symbolhandling hvis vi skulle få 35 nye stillinger til vernepliktsverket, slik kommunalminister Sanner har annonsert.

Hovedstaden krever betydelige andeler av statsbudsjettet til blant annet samferdsel og helse. Befolkningsveksten i Oslo er stor, og statlige myndigheter snakker jevnlig om behovet for å utvide bolig- og arbeidsmarkedet. Da må nok Oslos politikere tåle at noen arbeidsplasser følger med på lasset.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00