Nye Veier skal ikke bare sørge for at det blir bygget raskere og rimeligere. Det relativt ferske selskapet gjør også en jobb for å sikre at vegbyggingen skjer med ansatte som er på godkjente kontrakter og med arbeidsforhold som er slik lovverket krever.

Som Hamar Arbeiderblad kan fortelle har Nye Veier en LO-ansatt på sin lønningsliste. Han har selv bakgrunn fra jobb på rekkverksrigger, og har dessuten erfaring som hovedverneombud. Det gir ham nødvendig ballast for å kunne kontrollere både de fysiske arbeidsforholdene og kontraktene som inngås med ulike leverandører.

Dette er et viktig tiltak fra en stor aktør innenfor anleggsbransjen. Å plassere LO som kontrollør inne på selve anlegget gjør at det blir færre muligheter til å spare penger ved å lage kontrakter som ikke ivaretar de ansatte, eller ved å ha arbeidstid i strid med lovverket. Sikkerheten på arbeidsplassen vil også kunne følges nøye.

Når Nye Veier bruker penger på en vaktbikkje fra LO bidrar selskapet til å sette en standard i norsk arbeidsliv. Det blir mindre plass til useriøse aktører, som er vant til å kunne operere på siden av reglene. Vi har et godt lovverk i Norge som ivaretar de ansattes lønns- og arbeidsforhold. Men det hjelper lite hvis den enkelte entreprenør forsøker å omgå det. Derfor et initiativet Nye Veier har tatt et vesentlig bidrag til et ryddig arbeidsliv i en bransje som til dels har vært preget av svart økonomi og sosial dumping.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.