Budsjettet gir de økonomiske rammene for virksomhetene og er avgjørende for de velferdstjenester som skal tilbys innbyggerne. Ved siden av pengene inneholder ofte budsjettvedtak også rene verbalvedtak om en ønsket utvikling, og utredningsoppdrag for administrasjonen. Budsjettdebatten er den velkomne anledningen for opposisjonen til å markedsføre sin politikk, og fremme vedtak som blir nedstemt. Til orientering for velgerne ved neste kommunevalg.

Slik er det ikke i Løten. Der var årets budsjettdebatt både i formannskapet og kommunestyret gjort unna på en kort formiddagsøkt i år. Utspillene og diskusjonene uteble. En håndfull forslag fra opposisjonen ble lagt fram. De inneholdt ikke akkurat krutt. Et forslag fra Senterpartiet om å øke eiendomsskatten litt mindre enn forslått i budsjettframlegget ble nedstemt, før budsjettet deretter ble enstemmig vedtatt. Ikke engang eiendomsskatten er det noen politikermotstand mot i Løten. Noen vil bare øke den litt mindre.

Eneste forslaget som utløste noen debatt, var forslaget om at de folkevalgte skulle få hvert sitt abonnement på Kommunal Rapport. Flertallet mente dette kunne være et middel til å heve de folkevalgtes kompetanse. Og en kunne kanskje tilføye: Også et middel til å øke det politiske engasjementet til innbyggernes beste hos de folkevalgte. Hvis det skjer, er 60.000 kroner en god investering.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.