Den som følger Fremskrittspartiets stortingsrepresentant Tor Andre Johnsen på Facebook vil raskt forstå at han er svært opptatt av innvandring, islam og norsk asyl- og flyktningpolitikk. Hamar Arbeiderblad har fulgt hedmarksrepresentantens aktivitet over noe tid. Siden 6. august har han hatt 30 statusoppdateringer om disse temaene. Alle er vinklet negativt for muslimer, innvandrere og flyktninger.

Frp-representanten sier han vil vekke det politisk korrekte Norge med sine Facebook-utlegninger. Han ønsker å løfte fram det som er «problematisk», og som «koker i alle andre partier».

I et demokratisk samfunn har selvsagt også ytterliggående, innvandringskritiske nettsteder som document.no og Human Rights Service en plass. Problemet oppstår når Tor Andre Johnsen ukritisk presenterer meningene fra disse nettstedene som rene fakta. Han høster som han sår. I en av kommentarene han har fått på Facebook, foreslås det å bytte ut ordet «muslim» med «udyr».

Vedkommende er ikke alene om slike kommentarer. Johnsen fisker i rørt vann. Sentralt i debatten etter 22. juli-terroren var nettopp det ansvaret vi alle har for å føre en innvandringsdebatt som ikke først og fremst skaper fremmedfrykt Vi har sett hva det i sin ytterste konsekvens kan føre til når vi inspirerer miljøer og personer som drives av fremmedhat. Som stortingsrepresentant har Tor Andre Johnsen et særlig ansvar, som han må ha glemt. Johnsen vekker ikke det politisk korrekte Norge, men en understrøm av rasisme.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.